Vádirat

2024.02.08. 09:06

Engedély nélkül horgászott, majd fojtogatta az őt ellenőrző halőrt a bajai férfi

A Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a szabálytalan horgászat miatt vele szemben intézkedő halőrre támadt, erőszakkal akadályozva őt jogszerű eljárásában.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A vád szerint a Baja környéki községben élő férfi tavaly augusztus 16-án, este, a Priszpa-tó partján egy ismerőse stégén szabálytalanul két horgászbottal horgászott. A szolgálatban lévő és a horgászok ellenőrzését végző halőr észlelte mindezt, ezért odament hozzá a stégre. Intézkedés közben felszólította a horgászt az engedélyének átadására, és az engedély nélküli horgászat abbahagyására. A férfi a felszólításra támadóan lépett fel a halőrrel szemben, akit meglökött, majd hátulról két kézzel fojtogatni kezdett. Ennek következtében mindketten a stégre estek, ahol a férfi a halőr védekezése ellenére tovább folytatta a támadást. A halőr végül a férfi fogásából kiszabadulva az intézkedés befejezése nélkül elmenekült a helyszínről, és segítséget kért.

A halőr a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A szabálytalan horgász a közfeladatot ellátó személynek minősülő halőrt jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozta. Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában