Alsónyék / Pörböly

2024.02.03. 10:12

Brutális balesetet szenvedett egy teherautó és egy személyautó az 55-ös főúton – galériával

Tűzoltók szabadították ki az összeroncsolódott személyautó súlyosan sérült sofőrjét az 55-ös főúton péntek éjszaka Alsónyék határában. Egy teherautóval ütközött az autó, majd félig az árokba sodródott, a teherautó is árokba hajtott, amelynek a vezetője megsérült, de saját lábán jutott ki a járműből.

Pozsgai Ákos

A személyautó bal oldala szinte teljesen eltűnt az ütközés erejétől

Fotó: Pozsgai Ákos

A baleset az 55-ös főút Alsónyék és Pörböly közötti szakaszán történt, egy Baja felől érkező személyautó tért át eddig tisztázatlan körülmények között a bal oldali sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező lengyel teherautóval. A személyautó bal oldala szinte teljesen eltűnt az ütközés erejétől, az út menti padkán, félig az árokba csúszva állt meg. 

A sofőrt a bátaszéki hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsból és adták át a kiérkező mentőknek, információink szerint súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Megsérült a teherautó vezetője is, a jármű szintén árokba hajtott, ahol az oldalára borult. A sofőr ki tudott szállni a vezetőfülkéből, úgy tudjuk, hogy könnyebb sérülésekkel szállították a mentők a bajai kórházba.

A baleset után hosszú órákra teljes szélességében lezárta a rendőrség az 55-ös főutat, Bács-Kiskun vármegye felől, Bajánál a Duna-híd előtt állították a rendőrök a forgalmat. A helyszínelés és a műszaki mentés több mint három órán át tartott, a baleset pontos körülményeit a Szekszárdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában