Hatalmas összefogás

2024.01.15. 15:57

Épp időben találták meg a Félegyházán eltűnt idős férfit

Öt kapitányság rendőri állománya, 20 polgárőr és a Hírös Rescue Mentő- és Kutatócsoport indult egy 66 éves férfi keresésére. Összefogásuk eredményeként pár óra alatt a nyomára bukkantak. Még éppen időben, mert az idős férfi kihűlés közeli állapotban volt − közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Horváth Péter

Az összefogás eredményeként pár óra alatt a férfi nyomára bukkantak

Forrás: Kecskeméti Polgárőrség Egyesület

Az eltűnésről vasárnap, a délutáni órákban érkezett bejelentés a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra. A segélykérő hívás egy nőtől jött, aki elmondta a rendőröknek, hogy nem találja a 66 éves édesapját. A bejelentő elmondta, hogy úgy tudja, rokona elindult a félegyházi tanyájáról, hogy megkeresse az elkóborolt birkáit órákkal korábban, de azóta nem tért haza. Az idős úr lenge öltözetben indult útnak, valamint betegsége miatt térben és időben nem tudott tájékozódni – írja a rendőrség.

A kiskunhalasi, kiskunmajsai, kiskőrösi, kiskunfélegyházi és kecskeméti rendőrök, valamint szolgálati kutyájuk a szépkorú keresésébe kezdtek. Rövid idő alatt a Kecskeméti és a Kiskunfélegyházi járás hat polgárőr egyesületének 20 polgárőre csatlakozott a kereséshez, akik hat autóval érkeztek ki a helyszínre.

A keresésben részt vett a Hírös Rescue Mentő- és Kutatócsoport is. A Készenléti Rendőrség helikoptere is a helyszínre tartott. Többórás kutatást követően, az esti órákban az eltűnés helyétől körülbelül 4 kilométerre találták meg a férfit és a birkákat. A hideg időjárás miatt tartani lehetett a kihűléstől, ezért a mentősök kórházba szállították, és ellátták a férfit.

Novák Zoltán, a Kecskeméti Polgárőrség Egyesület elnöke elmondta, hogy Kecskemétről egyesületükön kívül még a Hírös Polgárőr Egyesület, Katonatelepi Polgárőrség Egyesület és a Hetény Vezér Polgárőr Egyesület tagjai vettek részt a keresésben. A Kadafalvi,Polgárőr Egyesület pedig a siklóernyős keresést is felajánlotta, melyet a reggeli órákban lehetett volna elkezdeni, de erre már nem volt szükség.

Dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke a sikeres megtalálást követően méltatóan szólt arról, hogy a nagy számú polgárőr gyorsan reagált a kialakult helyzetre, ami az egyesületek közötti kiváló együttműködés jele. A vármegyei szövetség elnöke ugyancsak kiemelte a rendőrség és a polgárőrség közötti különösen jó együttműködést is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában