Szeged / Kecskemét

2024.01.03. 10:24

Élettársa kiskorú unokahúgát molesztálta egy férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az élettársa testvérének kiskorú lányát szexuálisan bántalmazó Bács-Kiskun vármegyei férfi 12 év fegyházbüntetésének helybenhagyását indítványozta.

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A Kecskeméti Törvényszék ítélete szerint a férfi 2021 novemberétől 2023 januárjáig hétvégenként, éjszaka szexuálisan rendszeresen molesztálta a rá – és élettársára – bízott leánygyermeket 10 éves korától kezdődően. A bűncselekménynek az vetett véget, hogy a gyermek arról beszámolt egy barátnőjének és tanárának, majd az iskola jelzését követően a sértett édesanyja a rendőrségen feljelentést tett.

A Kecskeméti Törvényszék a bűnösségét részben beismerő vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra, valamint végleges hatályú eltiltásra ítélte bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba. 

Az ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést a tényállás részbeni téves megállapítására, téves minősítésre hivatkozva, illetve a kiszabott büntetés enyhítése és a szabadságvesztés börtönben történő végrehajtása érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott cselekményének minősítése lényegében törvényes, a kiszabott fő- és mellékbüntetés pedig arányos, így utóbbiak enyhítése sem indokolt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt – írta sajtóközleményében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában