Mentőakció

2024.01.11. 11:43

Egy idős asszonyt mentettek meg a kihűléstől a bácsbokodi rendőrök

Az egyik katymári szociális intézményből értesítették szerda délután a rendőrséget, mert egyik lakójuk eltűnt. Az idős asszony lenge öltözetben indult el, térben és időben nem tudott tájékozódni.

Tapodi Kálmán

Több órás kutatást követően találtak rá a kihűlt és kimerült asszonyra

Forrás: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség Facebook-oldala

A bajai és bácsbokodi rendőrök és szolgálati kutyájuk, a katymári polgárőrök és egy mobil hőkamerás autó azonnal az időskorú keresésébe kezdett – számolt be az akcióról vármegye rendőrsége. Mint írták: több órás kutatást követően, este háromnegyed kilenckor a bácsbokodi rendőrök szolgálati kutyájukkal egy fasorban, 80 centiméteres aljnövényzetben összekuporodva – az eltűnés helyétől körülbelül 5 kilométerre – találták meg az asszonyt, aki a nagy hidegben remegett, nem tudott kommunikálni és láthatóan ki volt merülve.

 A rendőrök azonnal betakarták és beültették autójukba az időskorút. A szociális intézményhez hívták a mentőszolgálat munkatársait, akiknek átadták az asszonyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában