Vádirat

2024.01.26. 08:52

Egy 35 kilós akkumulátort dobott ki az erkélyről egy kecskeméti pár

A Kecskeméti Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt vádat emelt egy párral szemben. Az elkövetők egy 35 kilogramm tömegű, tehergépjárműbe való akkumulátort a lakásukban tároltak, majd azt a bérelt lakásuk erkélyéről az utcára dobták.

Baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a kecskeméti férfi és nő a hetedik emeleten lévő társasházi lakásukban tároltak egy 35 kilogramm tömegű, tehergépjárműbe való akkumulátort. 2022. augusztus 14-én, délelőtt, a pár a lakás erkélyéről kidobta az akkumulátort, ahol az darabjaira tört. A férfi ezután lement az utcára, összeszedte a darabokat, majd azt eljárás során ismeretlenül maradt személy részére átadta.

A pár által megszerzett hulladéknak minősülő akkumulátor olyan maró, irritáló és környezetre veszélyes anyagokat tartalmazott, amelyek miatt az veszélyes hulladéknak minősült. A pár hulladékgazdálkodási tevékenység végzéséhez engedéllyel nem rendelkezett, így sem a hulladék megszerzésére, sem annak tárolására nem voltak jogosultak.

Az ügyészség a párt veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja és velük szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában