Tragédia

2023.12.18. 16:12

Vonatgázolás Vecsésnél: a félegyházi és a kecskeméti vonalon is változások léptek életbe

Elgázolt egy embert a vonat Vecsésen, az Ady köz és a Sorompó utca kereszteződésénél – írja a katasztrófavédelem. A baleset miatt két szerelvény is megállásra kényszerült, az utasok mentesítő járattal utazhatnak tovább. A baleset miatt a Napfény InterCity vonatok csak Ceglédig közlekednek.

Baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon megnő a menetidő a gázolás miatt – tájékoztat a mavcsoport.hu. A Nyugati pályaudvarról 13:20-kor Nyíregyházáról elindult Nyírség InterCity (IC 614) Vecsés-Kertekalja után elgázolt egy embert. A Nyírség InterCity (IC) mögött várakozik a Nyugati pályaudvarról 13:25-kor Debrecenbe elindult Cívis InterRégió IR, melynek utasai jelentősen hosszabb eljutási időre számíthatnak. A helyszínelés végéig – várhatóan a délutáni órákban – Vecsés és Üllő között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon közlekedő elővárosi, távolsági (IC, IR) vonat menetideje 20-50 perccel is meghosszabbodik. Rövidebb útvonalon közlekedő járatokra is számítani kell. 

A Budapest és Szeged közötti Napfény InterCityk − amiknek útvonala Kecskemétet és Kiskunfélegyházát is érinti − (a Nyugati pályaudvarról 14:50-kor Szegedre induló kivételével) csak Cegléd és Szeged között közlekednek. Cegléd és Budapest között a zónázó, InterRégió, és InterCity járatokkal utazhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában