Bűnügy

2023.12.15. 08:52

Lajosmizsén is lecsaptak a kábítószer-kereskedőkre

Csaknem negyedmilliárd forintnyi vagyont zárolt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) egy nemzetközi kábítószer-kereskedő banda tagjaitól, amelynek vezetőjét még keresik – közölte a KR NNI pénteken a rendőrség honlapján. 

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Azt írták, hogy egy nyár elején indult, kábítószer-kereskedelem elleni akciósorozatot fejezett be a napokban a KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályának győri osztálya, ennek fókuszában olyan bűnszervezetek álltak, amelyek a SkyECC titkosított platformot használták illegális tevékenységükhöz. Utaltak arra, ezt a platformot az Europol és az Eurojust 2021 márciusában törte fel, és azóta támogatják a nemzeti bűnüldözési irodákat, valamint ügynökségeket Európa-szerte – adta hírül az MTI.

A nyáron indított akciósorozat részeként a rendőrség 9 helyszínen – Budapest több kerületében, Gyálon, Lajosmizsén, Székesfehérváron és Balatonfenyvesen – hajtott végre elfogásokat, kutatásokat, valamint vagyonzárolásokat. Lefoglaltak marihuánát, amfetamint, valamint a terjesztéshez szükséges eszközöket, míg vagyonvisszaszerzési eljárás keretében pénzt és nagy értékű gépjárműveket. Emellett bankszámlákat és négy ingatlant vettek zár alá. Az elvont vagyon összértéke csaknem 240 millió forint. A rendőrök hét embert fogtak el kábítószerhez köthető bűncselekmények miatt, hármukkal szemben rendelt el kényszerintézkedést a bíróság. A nemzetközi nyomozás szerint a bűnszervezet egyik vezetője egy 38 éves montenegrói férfi, akiről úgy tudják, 2023 májusában elhagyta Magyarországot, ismeretlen helyre távozott. Ellene a Budai Központi Kerületi Bíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki 2023. december 4-én.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában