Gyorshajtók

2023.12.12. 13:21

A megengedett kilencven helyett százhetvenkettővel hajtott egy sofőr az 53-as főúton

A sebességtúllépők száma jelentősen csökkent, de továbbra is van olyan sofőr, aki szeszes italt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt.

Baon.hu

Fotó: police.hu

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1345-en lépték át, amely az előző héthez képest jelentősen – negyedével – csökkent. A jogsértések elkövetőinek minimum 39 ezer forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. Az a sofőr, aki Tataháza belterületén 97 kilométer/órával közlekedett az 50 kilométer/óra helyett, valamint az a másik két autós, aki az 5-ös számú főúton 172 kilométer/órával, valamint az 53-as számú főúton 159 kilométer/órával hajtott a 90 kilométer/óra helyett ennél magasabb összegű bírságra számíthat – derül ki a rendőrség összefoglalójából.

Kilenc olyan autóvezetőt igazoltattak a járőrök, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak, közülük egy sofőr okozott balesetet. Ugyan ez a szám is jóval kisebb, szinte a fele az előző heti értéknek, azonban minden egyes ittas sofőr nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti, amikor volán mögé ül.

Mint írják, Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt ötvenkét olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt.

Tippek a biztonságos közlekedéshez

Az előrejelzések szerint a reggeli és esti órákban ködös, párás idő várható, ami nehezítheti a közlekedést. A balesetek elkerülése érdekében fogadják meg tanácsaikat!

A szitáló ködtől az utak a rájuk rakódott por miatt csúszóssá, nyálkássá válnak, így a gépjárművezetőknek számolniuk kell azzal, hogy mind a megállás, mind a kanyarodási manőver nehezebben hajtható végre, de még az egyenes haladás is nagyobb óvatosságot követel. Gépjárművezetőként közlekedjenek figyelmesebben, gyalogosként pedig hordjanak láthatósági mellényt, amely észlelhetőségüket, és ezáltal biztonságukat is sokszorosára növelheti!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában