Bács-Kiskun

2023.11.27. 16:00

Szorosabban együttműködik a polgárőrség és a rendőrség

Évzáró elnökségi ülést tartott a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség, járási koordinátoraival kibővítve, melyen részt vett dr. Gulyás Zsolt dandártábornok, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya, illetve a kapitányságok, határrendészeti kirendeltségek vezetői is.

Horváth Péter

A Sasfészek Étteremben megtartott rendezvényen dr. Fekecs Dénes vármegyei elnök és a rendőri vezetők kölcsönösen értékelték az évet

Forrás: Bajai Polgárőr Egyesület

Hétfőn, a kecskeméti Sasfészek Étteremben megtartott rendezvényen dr. Fekecs Dénes vármegyei elnök és a rendőri vezetők kölcsönösen értékelték az évet, és meghatározták a szervezetek közösen elvégzendő feladatait. Fekecs Dénes külön kiemelte a rendőrséggel folytatott kiváló együttműködést, melyet a jövőben szorosabbra fűznének. Fekecs Dénes arra kérte a rendőri vezetőket, hogy segítsenek a polgárőrök képzésében, elmélyítve ismereteiket jogaikról és kötelezettségeikről, illetve az intézkedés közbeni lehetőségeikről. A vármegyei elnök elmondta, hogy igen sikeres évet tudhat maga mögött a polgárőrség Bács-Kiskunban: az elmúlt évben öt új egyesület alakult a megyében, a taglétszám jelentősen megemelkedett, így mintegy 5300 polgárőr lát el szolgálatot a vármegyében. A 19 vármegyét és a fővárost figyelembe véve, ezzel a létszámmal Bács-Kiskun az első négy között foglal helyet.

Az elkövetkező időszak feladataira is felhívta a figyelmet Fekecs Dénes. Ebben jelentős szerepet kap a polgárőrség gondoskodó oldala. A Füstölő Kémény Program keretében vigyázzák az egyedül élő idősek biztonságát a polgárőrök oly módon, hogy figyelik, mely rászoruló, egyedül élőnél nem füstöl a kémény, és szükség esetén segítenek a rászorulókon. Akinél indokolt, annál a tűzifa felvágásánál is segédkeznek, vagy éppen a gyógyszerek kiváltását intézik el. Aktuális feladat, hogy az ünnepek közeledtével minden tőlük telhető eszközzel fellépjenek a falopások és a fenyőfa lopások ellen. Ugyancsak fontos, hogy az ünnepi bevásárlások idején a polgárőrök hozzájáruljanak a zsebtolvajok kiszűréséhez a bevásárlóközpontok környékén – részletezte Fekecs Dénes. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában