Kék hír

2023.11.10. 09:50

Letartóztatták a csalással gyanúsított kecskeméti építőipari cég ügyvezetőjét és alkalmazottját

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását két kecskeméti férfinak, akiket csalással gyanúsítanak.

Tapodi Kálmán

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Mint arról korábban hírt adtunk, a megalapozott gyanú szerint egy kecskeméti vállalkozás ügyvezetője és alkalmazottja 2021. áprilisa és 2023. januárja között több építőipari kivitelezési szerződést kötöttek családi házak felépítésére. A férfiak a szerződések megkötését követően a megbízóktól úgy vették át az előleget, hogy nem állt szándékukban a tényleges kivitelezési munka elvégzése. Az esetek nagy részében el sem kezdték a munkálatokat. Cselekményükkel több mint 118 millió forint kárt okoztak, amely nem térült meg – írta sajtóközleményében a Kecskeméti Törvényszék.

A járásbíróság a férfiak letartóztatását a jelenlétük biztosítása miatt rendelte el, továbbá, mivel az egyik férfi büntetett előéletű volt, az ő esetében a bűnismétlés veszélyét is megállapította. A bíróság döntése nem végleges, ugyanis mindkét férfi fellebbezést jelentett be, amit a Kecskeméti Törvényszék fog elbírálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában