Tűzeset

2023.11.13. 09:38

Teljesen kiégett egy távolsági autóbusz Dunaföldvárnál – galériával, videóval, frissítve

Kigyulladt egy autóbusz a 6-oson, Dunaföldvárnál hétfő reggel.

Baon.hu

A tűzoltók három vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat

Fotó: Donka Ferenc

Frissítve (12.29):

A duol.hu információi szerint, a beugrós sofőrnek az utasok szóltak, hogy ég a Veszprémből Kecskemét felé tartó busz hátulja. Lélekjelenlétének köszönhetően még le tudott húzódni az autóbuszöbölbe az első Dunaföldvári bejáró előtt, nem sokkal az előszállási kereszteződés után. Elmondása szerint óriási szerencse, hogy még ki tudta nyitni az ajtókat, ugyanis ha leég egy erre szolgáló vezeték, akkor már nem működik a vezérlés és bent rekednek az utasokkal együtt az autóbuszban. Megállt egy szembejövő másik autóbusz is segíteni, így összesen 3 porral oltó készülékkel próbálták eloltani a tüzet, de nem sikerült. Az autóbusz mögött haladó nő is megerősítette, hogy a busz motortere gyulladt ki, ő is onnan látta felszállni a füstöt. Ő megdöbbenésének adott hangot, hogy nagyon sok autó segítségnyújtás nélkül hajtott el a lángoló busz mellett. Várhatóan, amikor a tűzoltók elhagyják a helyszínt, a kiégett roncsot elszállítják, hogy kivizsgálják, mi okozhatta a tüzet.

Információink szerint a tűzeset során személyi sérülés nem történt.

(09.58):

A dunaújvárosi és a solti hivatásos, valamint a dunaföldvári önkéntes tűzoltók három vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A busz tíz utasáért mentesítő járat érkezik. A beavatkozás idejére lezárták a 6-os főút érintett szakaszát, jelenleg félpályán megindulhatott a forgalom – közölte a katasztrófavédelem.

Korábban írtuk:

Kigyulladt egy távolsági autóbuszjárat Dunaföldvár térségében, a 6-os főút 85-ös és 86-os kilométerszelvénye között. A tíz utas időben el tudta hagyni a járművet. A helyszínre a dunaújvárosi és a solti hivatásos, valamint a dunaföldvári önkéntes tűzoltók érkeztek ki, három vízsugárral oltják a lángokat, amelyeket már körülhatároltak. A beavatkozás idejére lezárták a 6-os főút érintett szakaszát – közölte a katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában