Kék hír

2023.10.12. 10:57

Nagyobb mennyiségű hulladékot dobált el egy férfi a kalocsai határban

Telefonon kaptak bejelentést a kalocsai rendőrök szeptember 19-én kora este. Kiderült, hogy a város szélén, egy füves területre valaki több köbméternyi hulladékot hordott ki.

Tapodi Kálmán

A férfi nagyobb mennyiségű hulladékot dobált el a város határában

Forrás: police.hu

A szemétben többek között szakadt ruhákat, cipőket, flakonokat, műanyag háztartási eszközöket találtak, valamint rengeteg iratot. A rendőrök – a bejelentő segítségével – bizonyítékok után kutatva áttúrták a lomot, és munkájukat végül siker koronázta: találtak olyan iratokat, amelyek elvezettek ahhoz a férfihez, aki a szemetet tiltott módon és helyen rakta le. A 46 éves kalocsai lakost egy ismerőse azzal bízta meg, hogy a holmit vigye el egy szemétlerakó helyre. A fuvaros ehelyett egy látszólag egyszerűbb, olcsóbb megoldást választott: a kidobott tárgyakat az első megfelelőnek látszó helyen kiborított a mezőre – közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettével gyanúsítható férfi jelenleg szabadlábon védekezhet. Ügyében a nyomozás befejeződött, és a rendőrök a bíróság elé állítását javasolják.

Forrás: police.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában