Vádirat

2023.10.16. 09:34

Bíróság elé áll a kecskeméti futballpályára berohanó ittas szurkoló – videóval

Sportrendezvényen elkövetett rendbontás miatt gyorsított eljárásban kezdeményezte a Kecskeméti Járási Ügyészség annak a férfinak a felelősségre vonását, aki az október 7-ei, kecskeméti NB I-es labdarúgó mérkőzés lefújását követően ittasan beugrott a nézőktől elzárt pályára és a vendégszurkolók felé szaladt – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Horváth Péter

A férfi ittasan beugrott a nézőktől elzárt pályára és a vendégszurkolók felé szaladt

Fotó: Bús Csaba

A vád szerint az ittas lakiteleki férfi, aki szurkolóként volt a meccsen, a lefújást követően, a többi szurkolóval ellentétben nem a kijárat felé indult, hanem először felült a lelátót a pályától elválasztó kordonra. Onnan egy hirtelen ugrással bejutott a nézőtértől elzárt pályára és a vendégszurkolói oldal felé rohant, de a biztonsági őr feltartóztatta és kivezette.

Az ügyészség a szabadlábon védekező férfit sportrendezvényen elkövetett rendbontás vétsége miatt hétfőn gyorsított eljárásban – az elkövetéstől számított alig egy hét elteltével – bíróság elé állítja. A vádhatóság a férfival szemben pénzbüntetést, és az MLSZ által szervezett sportrendezvényektől való eltiltást indítványoz.

Az ügyészség magyarázata szerint szerint a sportrendezvényeken elkövetett rendbontások következményei a tömeges részvétel miatt kevésbé kiszámíthatók, ezért nagy kockázatot jelentenek az élet, a testi épség megóvása és a vagyonbiztonság szempontjából egyaránt. Nem hagyható figyelmen kívül a rendbontó magatartás provokatív hatása sem. A Büntető Törvénykönyv nemcsak a nézőktől elzárt területre történő jogosulatlan belépést, hanem a sportrendezvény megtartását, illetve mások testi épségét veszélyeztető tárgy ilyen területre történő bedobását is bünteti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában