Petőfiszállás

2023.10.23. 12:34

A tanyavilágban tartottak ellenőrzést a rendőrök és a polgárőrök, és a vadászok

Fokozott tanyavédelmi ellenőrzést tartottak a napokban a petőfiszállási tanyavilágában. Az akcióban a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársait a helyi körzeti megbízottak, a polgárőrök és a Róna Vadásztársaság tagjai segítették.

Vajda Piroska

Fotó: Kapott fotó

Petőfiszálláson van tennivaló bőven, mert a lakosság mintegy hetven százaléka, több mint ezer ember külterületen él. A település közel 500 lakott tanyasi ingatlan van. A külterületi lakosok között vannak egyedülálló idősek, ifjú gazdák, fiatalok egyaránt. Az akció során igyekeztek minél több külterületen élő családot meglátogatni. A kora délutántól késő estig tartó ellenőrzés során a rendőrök és társaik kérdések segítségével mérték fel a közbiztonsággal és a migrációval kapcsolatos észrevételeket. Ugyanakkor felhívták a lakosság figyelmét, hogy ha gyanús személyekkel találkoznak, akkor hol és kinél tehetnek bejelentést – olvasható az önkormányzat közösségi oldalán közzétett közleményben. Arról is írnak, hogy a jövőben minden hónapban tartanak hasonló ellenőrzést a petőfiszállási tanyavilágban. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában