Garázdaság

2023.09.08. 08:27

Vádirat: egy hotelben verekedett össze két férfi Bács-Kiskunban

A Kecskeméti Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy hotel éttermében szóváltást követően ököllel egymásnak estek és csak kívülállóknak sikerült szétválasztani őket.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a budapesti és a számára idegen nagykőrösi férfi tavaly december 21-én vendégként tartózkodott egy Bács-Kiskun vármegyei hotelben, amikor 12 óra körül a fürdőtérben szóváltás alakult ki közöttük. A vita később az étteremben ismét kiújult, amikor az idősebb férfi meglökte a másikat. Ennek láttán a fiatalabb férfi ismerőse egy pohár vízzel akarta lehűteni a kedélyeket, azonban a pohár kicsúszott a kezéből és összetört, megsebezve az idősebb férfi arcát. Ő ekkor hátra fordult, hogy elégtételt vegyen, ám ebben a többiek megakadályozták. A fiatalabb férfi ekkor átfogta az idősebb férfi nyakát, melyet követően verekedni kezdtek és ököllel ütötték egymást. Mindketten földre kerültek, végül kívülállók választották szét őket.

A férfiak a kölcsönös bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. 

 Az ügyészség mindkét férfival szemben garázdaság vétsége miatt emelt vádat és büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – kezdeményezte felelősségre vonásukat. A Kecskeméti Járásbíróság a férfiak bűnösségét a váddal egyezően megállapította és büntetővégzésben 130 ezer illetve 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki velük szemben. Tárgyalás tartását egyik férfi sem kérte, ezért a döntés jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában