Bács-Kiskun

2023.08.23. 13:06

Rendőrségi tanácsok a hőségben

A mostani kánikulája miatt adott közre tanácsokat közösségi oldalán Bács-Kiskun vármegye rendőrsége.

Tapodi Kálmán

Forrás: police.hu

 Mint írták: a hőségben a sofőröknél jellemző a koncentráció hiánya és a reakcióidő megnövekedése, tekintve, hogy ilyenkor a reflexek tompulnak, a mozdulatok kapkodóvá válnak, s megnő a vezetéstechnikai hiba lehetősége. A gyalogosokról ugyancsak elmondható a bágyadtság, így kevésbé néznek körül az úttestre lépésüket megelőzően, és gyakran helytelenül mérik fel a veszélyforrásokat.

– Javasoljuk, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban – ha teheti – lehetőleg ne induljon útnak! Ha erre nincs lehetőség, akkor kerülje a hosszabb autózást, és előre tervezze meg az útvonalat!  Mindenki fogyasszon az átlagosnál nagyobb mennyiségű folyadékot, és mindig legyen mindenkinél ivóvíz, akkor is, ha gyalogosan közlekedik! Kérjük a járművezetőket, hogy legyenek türelmesek, és vezessenek óvatosan! Ha megállnak a gépkocsival, lehetőleg árnyékos helyen tegyék azt! Az álló gépjárműben ne hagyjanak őrizetlenül kisgyermeket, illetve kisállatot! A felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek – fogalmaztak a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában