Kék hír

2023.08.02. 08:21

Buszjegyet vett a lopott kerékpár árából a kerekegyházi férfi

Egy kunadacsi polgárőr, egy kerekegyházi városrendész és egy kunszentmiklósi járőrpár közös munkájának eredményeként pár órán belül elfogtak egy kerékpártolvajt.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Egy asszony értesítette a rendőrséget arról, hogy július 31-én reggel lezárta a biciklijét Kerekegyházán, az egyik buszmegálló melletti fához, azonban pár órával később nyoma veszett, valaki ellopta. Az ismeretlen tolvaj lefeszegette a zárat, így lovasította meg a kerékpárt – írja a rendőrség.

A kecskeméti nyomozók keresni kezdték az elkövetőt, és a kutatásba bekapcsolódott a kerekegyházi városrendész is, aki továbbadta az információt a kunadacsi polgárőröknek.

Végül az egyik polgárőr egy kamerafelvételen felfedezte a tolvajt, aki az ellopott kerékpárral tekert Kunadacs felé. Azonosították is a férfit, így a csapatmunka pár óra alatt eredményre vezetett. A tolvajt egy ismerősénél fogták el, de a bicikli ekkor már nem volt nála. Kiderült, hogy megunta a tekerést, és inkább értékesítette a lopott holmit, hogy buszjegyet vegyen az árából. Még aznap sikerült a kerékpár nyomára bukkanni, amit az egyenruhások lefoglaltak és visszaadtak jogos tulajdonosának.

A 29 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a vagyon elleni bűncselekmény miatt. Jelenleg szabadlábon védekezhet, de a nyomozók vizsgálják, hogy más, hasonló jellegű üggyel gyanúsítható-e.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában