Közös akció

2023.07.08. 06:55

Polgárőrök, rendőrök és városrendészek járőröztek együtt Bács-Kiskun több településén – galériával

Országosan egyedülálló a Kadafalvi, a Helvéciai, a Ballószögi és a hetényegyházi Hetény Vezér Polgárőr Egyesület hosszú évek óta tartó összefogása, melynek keretében a Kecskeméti Rendőrkapitánysággal és a Kecskeméti Városrendészettel együttműködve rendszeresen szerveznek közös szolgálatokat.

Horváth Péter

Közös akciót tartottak a polgárőrök, a rendőrök és a városrendészek

Fotó: Bús Csaba

Az évente többször megtartott akcióban a városrendészek, rendőrök és polgárőrök vegyes járőr csoportjai a résztvevő polgárőr egyesületek illetékességi területén járőröznek, így Helvécián, Ballószögön, Kadafalván és Hetényágyházán, illetve Belsőnyírben. A legutóbbi közös akciót pénteken rendezték, a kadafalvi egyesület szervezésében. A járőrözés Helvéciáról indult, az eligazítást a Petőfi Sándor Művelődési Háznál tartották. Dr. Mák Kornél, a kadafalvi egyesület elnöke hangsúlyozta, hogy jelenlétükkel, és az összefogással szeretnék növelni a lakosság biztonságérzetét.

Dr. Fekecs Dénes, az Országos Polgárőr Szövetség általános és stratégia elnökhelyettese és a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke méltatta, hogy több mint 30 egyenruhás vett részt az akcióban, ami nagyon szép példa az összefogásra. Kiemelte, hogy a lakosság számára számára megnyugtató azt látni, hogy ekkora erő vigyázza az érintett települések biztonságát.

Kovács László, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület titkára elmondta, hogy a közös akció fontos célja a megelőzés és demonstrálás, üzenet a potenciális elkövetők felé, hogy mindig vannak, akik óvják a lakosokat. Az akció során a települések és településrészek belterületén és tanyavilágában járőröztek a rendfenntartók. 

A több mint öt órás akcióban a résztvevők ellenőrizték a közlekedőket, az illegális szemétlerakást és a közreműködő hatóságok hatáskörébe tartozó esetleges jogsértéseket.

Suba Ágnes, a városrendészet közterület-felügyelője elmondta, hogy az akcióval a szokásos havi közös szolgálatukon vesznek részt a rendőrséggel és polgárőrséggel. A szolgálatnak külön apropót kínál, hogy Kecskemét kertvárosi részein – a Petőfivárosban, a Szeleifaluban, a Rendőrfaluban és a Hunyadivárosban – megnőtt a betörések száma. Az összehangolt akciókban nagyszabású ellenőrzéseket tartanak, tudnak igazoltatni, kiszűrik az átalakított autókat. Mint fogalmazott, ez a betörési hullám az agglomerációba nem jutott el, mert három héttel ezelőtt sikerült elfogni az ezért felelős bűnözőket. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában