Kék hírek

2023.07.05. 11:37

Nem volt jogosítványuk, úgy ültek volánhoz Bács-Kiskunban

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök kedden összesen hat szabálysértőt vettek őrizetbe engedély nélküli vezetés miatt. Egy férfi ellen pedig büntetőeljárás indult. A kecskeméti járőrök két férfit vettek szabálysértési őrizetbe. Egyikük a Zöldfa utcában, a másik pedig a Mindszenti körúton vezette úgy az autóját, hogy nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A bajai rendőrök négy olyan sofőrt állítottak meg, akik a jogszabályok szerint nem vezethettek volna. Egy 28 éves sükösdi lakost 2025. áprilisáig a bíróság tiltott el a vezetéstől, őt Baján igazoltatták. A férfivel szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség miatt büntetőeljárás indult. Három sofőrt szabálysértési őrizetbe vettek engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt: egy 62 éves bajai és egy 31 éves bicskei lakos egyáltalán nem rendelkezett jogosítvánnyal, mégis autót vezettek. Egy 48 éves csávolyi férfit Baján, a Bajcsy-Zsilinszky úton vontak intézkedés alá. A sofőr egy segédmotoros kerékpárral vett részt a közúti közlekedésben, ám az intézkedés során kiderült, hogy vezetői engedélye nincs, mert azt korábban – ittas vezetés gyanúja miatt – bevonták tőle. A rendőrök ennél az intézkedésnél is alkalmaztak vele szemben alkoholszondát, ami pozitív értéket mutatott, így a segédmotorost ittas vezetés gyanúja miatt feljelentették – számolt be a police.hu.

A kunszentmiklósi rendőrök egy helyi lakost állítottak meg, aki egy Volkswagen kisteherautót vezetett, ám vezetői engedélye nem volt. A férfit gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében szabálysértési őrizetbe vették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában