Program

2023.07.06. 09:30

Már járőröznek a kecskeméti fürdőben a fehér pólós diákok

Jubilál a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Rendőrkapitányság a Strand Police programja.

Tapodi Kálmán

A diákokat az idei évben is felkészítették a szolgálatra, személy- és vagyonvédelmi, prevenciós és jogi információkat kaptak, valamint tűz- és munkavédelmi oktatáson vettek részt

Forrás: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség Facebook-oldala

Az együttműködés tíz éve kezdődött, aminek célja a strand és a fürdő területén a közbiztonság fenntartása, a fürdőző vendégek zavartalan kikapcsolódásának biztosítása, és a bűncselekmények megelőzése – közölte a vármegye rendőrsége a közösségi oldalán. 

Forrás: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség Facebook-oldala

Mint írták: a kecskeméti középfokú intézmények 9-11. osztályos diákjai – hétfőtől péntekig – 5 órás váltásokban „járőröznek” fehér színű pólóban és Strand Police-os sapkában. A diákokat az idei évben is felkészítették a szolgálatra, személy- és vagyonvédelmi, prevenciós és jogi információkat kaptak, valamint tűz- és munkavédelmi oktatáson vettek részt. Az önkéntes járőrpárosok munkájának az is fontos része, hogy tájékoztatják a fürdőzőket a vagyonvédelem legfontosabb szabályairól, például felhívják a figyelmüket arra, hogy ne hagyjanak őrizetlenül értékeket autójukban, vagy a medencék közelében. A fiatalok munkáját a Kecskeméti Rendőrkapitányság iskolaőrei is segítik. 

A program hétfőn indult és  augusztus 18-ig tart.

Forrás: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség Facebook-oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában