Rongálás

2023.07.28. 13:39

Egy autót felgyújtott, egy másikkal pedig árokba hajtott egy ittas fülöpházi férfi

A kecskeméti nyomozók egy 25 éves férfit vettek őrizetbe, aki egy személygépkocsit felgyújtott, egy másikat pedig elkötött és árokba hajtott vele Fülöpházán. Az autókba azért tudott beülni, mert azokat nyitva felejtették tulajdonosaik.

Baon.hu

Forrás: police.hu

Arról érkezett bejelentés a rendőrséghez csütörtökön hajnalban, hogy Fülöpházán, az egyik utcában ég egy autó. A katasztrófavédelem munkatársai már oltották a tüzet, amikor megjelent egy férfi és bevallotta, hogy felgyújtotta a kocsit, ám az nem az övé. Ez a vármegyeszékhely rendőreinek tudomására jutott, akik a helyszínre siettek, hogy felelősségre vonták a rongálót – írja a police.hu.

A férfi a rendőröknek sem tagadta tettét, elmondta, hogy aznap a település egyik kocsmájában volt, és többet ivott a kelleténél. Amikor bezárt a söröző, rájött, hogy nem tud mivel hazajutni. Ekkor meglátott egy kocsit, amit ráadásul nyitva talált, beleült, majd számára is megmagyarázhatatlan okból úgy döntött, hogy felgyújtja.

Forrás: police.hu

Azonban a férfi továbbment, és nem messze ismét egy olyan személygépkocsiba botlott, amit nem zárt le a gazdája. Kutatni kezdett benne és arany ékszerre, valamint aprópénzre bukkant, amiket ellopott. A keresgélésben meglátta jármű pótkulcsát, amit benne felejthetett a tulajdonos. Ekkor úgy döntött, hogy elköti az autót, ám nem jutott vele messzire, pár száz méter megtétele után árokba hajtott. Ezután megpróbálta ezt a kocsit is felgyújtani, és ugyan a kárpit több helyen megégett, a tűz végül oxigénhiány miatt elaludt. 

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a férfit jármű önkényes elvétele miatt, majd őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. A gyanúsítottnak felelnie kell a rongálás, a lopás és az ittas vezetés miatt is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában