Kék hír

2023.07.19. 15:09

Biztonsági kamera is rögzítette, ahogy rálőttek egy kutyára Tataházán

Az egyik szomszédra gyanakszanak, hogy ő lőhetett a németjuhász kutyára Tataházán. Állatorvoshoz vitte az ebet a gazdája, ahol a röntgenfelvételek kimutatták, hogy már korábban is meglőtték a kutyát. Négy lövedéket mutatott a felvétel. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított.

Pozsgai Ákos

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az utolsó lövésről egy hete videófelvétel is készült, amelyen hallható a tompa pukkanás, majd látható, ahogy a kutya vonyítva menekül az udvaron. Az is látható, ahogy a szomszédok futnak a ház kerítéséhez, ők szóltak a kutya gazdájának, akinek veje is Tataházára sietett. A kutya úgy elbújt, hogy alig tudtak hozzáférni, csak egy kicsit később engedte közel magához a gazdáját. Amikor látták, hogy vérzik a kutya oldala, azonnal állatorvoshoz vitték, ahol a röntgenfelvétel kimutatta, hogy korábban már többször is meglőtték a szerencsétlen állatot, négy lövedék volt látható a kutya testében.

A szomszédok gyanúja szerint az egyik közvetlen szomszéd háza irányából érkezhetett a lövés, állításuk szerint valaki ott is állt a lövés után. A helyiek elmondása szerint a szomszédban élő férfi évek óta haragban van a szomszédaival, köztük a meglőtt kutya gazdájával is. Azt nem tudni, hogy a szomszédok elmondása szerint békés természetű kutya miért váltotta ki a haragját. A környék lakói attól tartanak, hogy az eset bármikor megismétlődhet és legközelebb nem egy kutyát, hanem az utcán, vagy udvaron játszó kisgyereket találhat el a lövedék.

Információink szerint az ügyben feljelentést tettek a rendőrségen, úgy tudjuk, eljárás indult, hogy kiderítsék, ki lőhette meg a kutyát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában