Elfogták

2023.06.21. 13:28

Szabadszállásról lopott biciklivel akart hazatekerni Halasra

Két kerékpártolvajt is elfogtak a rendőrök.

Tapodi Kálmán

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Egy 18 éves lány tett feljelentést június 11-én a rendőrségen, mert a nagy értékű, gondosan lezárt kerékpárját a megyeszékhely központi részéről valaki eltulajdonította. Az egyenruhások adatgyűjtésbe kezdtek, illetve elemezték a térfigyelő és biztonsági kamerák felvételeit, s néhány nappal később már kopogtattak a feltételezett elkövető ajtaján. A 37 éves férfi elismerte, hogy ő lovasította meg a drága biciklit, amin azonnal túl is adott. A rendőrök a kétkerekűt lefoglalták és azt a tulajdonos visszakapta.Kiderült, hogy további két kerékpárlopás lehet még  S. Tamás rovásán, ezekben az ügyekben a nyomozók még vizsgálódnak. A férfit kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását – közölte a rendőrség.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai kedden délelőtt Szabadszálláson figyeltek fel egy gyanús kerékpárosra, aki kacsázva közlekedett az úton. Azon nyomban igazoltatták, mivel korábban még gyalogosan látták a városban. Az intézkedés során nyilvánvalóvá vált, hogy a biciklis egyrészt a közlekedés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ezért láthatóan nem volt alkalmas a közlekedésben való részvételre. Másrészt a drótszamár bizony nem a saját tulajdona volt; a férfi haza, Kiskunhalasra tartott, ám a 80 kilométeres távot nem akarta gyalog megtenni, így egy bolt elől elemelte a lezáratlan járművet. A járőrök elkezdték keresni a tulajdonost, akinek még arra sem volt ideje, hogy a bejelentését megtegye, már vissza is kapta az ellopott kerékpárt. Az alkalmi tolvajt tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt vonták felelősségre.

Visszaadták a kerékpárt a tulajdonosnak
Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában