Nem jogerős ítélet

2023.06.26. 08:04

Öt év fegyházbüntetésre ítélték a látás- és mozgássérült embereket kifosztó kecskeméti férfit

A Kecskeméti Járásbíróság 5 év fegyházbüntetésre, valamint 6 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 52 éves kecskeméti férfit, akivel szemben kifosztás, valamint készpénz helyettesítő fizető eszközzel visszaélés miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség – írja a Kecskeméti Törvényszék.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a férfi 2022. február 3-án, a délutáni órákban a kecskeméti Akadémia körúton átkísért egy látássérült férfit a gyalogátkelőhelyen. Kis idő múlva egy közeli utcában újra megszólította, majd közölte vele, hogy a közeli élelmiszerüzletben hagyott pénztárcáját visszahozta és nyissa ki a táskáját, hogy beletegye. A sértett ellenőrizte a táskát és abban a pénztárca megvolt. Ekkor a férfi kihasználva, hogy a sértett látássérült, kikapta a táskában lévő pénztárcát, a benne található bankkártyával és személyi okmányokkal együtt – közölte a Kecskeméti Törvényszék.

A férfinak azért is kellett a bíróság előtt felelnie, mert 2022. márciusában két mozgássérült férfitől, valamint egy 67 éves nőtől különböző értékeket (pénzt, bankkártyát és ékszert) vett el.

A közleményből kiderül, hogy így okozott kár 268 ezer forint, mely csak részben térült meg.

A férfit – aki többszörös, egyben különös visszaesőnek számít – korábban többször elítélték rablás és lopás miatt.

Az ítélet nem jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában