Bűncselekmény

2023.06.22. 11:34

Nem sikerült túljárnia a rendőrök eszén a kecskeméti áruházi tolvajnak

Mosókapszulát szeretett volna lopni egy kecskeméti áruházból, ám a biztonsági őr elfogta. A férfi a rendőröknek az édesapja személyes adait diktálta be, ám erre hamar rájöttek az egyenruhások.

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Egy áruház biztonsági őre szerdán zárás előtt tetten ért egy helybélit, aki mosókapszulákat akart a boltból ellopni. Az őr a 36 éves férfit a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta. Az egyenruhások a tolvajjal szemben – tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt – helyszíni bírságot akartak kiszabni, és a bonyodalmak ekkor kezdődtek. A kecskeméti lakos édesapja személyi adatait diktálta be, és alá is írta a nevét a hivatalos iratokon. Természetesen a járőrök minden esetben ellenőrzik a közhiteles nyilvántartásban az adatokat; jelenleg már igazolványkép, aláírás is rendelkezésre áll az összehasonlításhoz. A turpisság hamar kiderült, ezért a rendőrök elálltak a helyszíni bírság kiszabásától, és a férfit gyorsított bíróság elé állítás érdekében szabálysértési őrizetbe vették. A tolvaj azzal, hogy más személyi adatait diktálta be, sokkal komolyabb jogsértést követett el, mint a tulajdon elleni szabálysértés. Ellene közokirat-hamisítás bűntett elkövetése miatt eljárás indult – közölte a rendőrség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában