Védelem

2023.06.24. 09:30

Kilenc határsértőt tartóztatott fel a rendőrség Kelebián

A szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken összesen 266 határsértőt tartóztattak fel és 201 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Fotó: police.hu / illusztráció

Bács-Kiskun vármegyében, 1 esetben összesen 9 határsértőt tartóztattak fel Kelebia közigazgatási területén – írja a police.hu. 

Csongrád-Csanád vármegyében, 9 esetben összesen 250 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Röszke közigazgatási területén.  

Győr-Moson-Sopron vármegyében 7 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, marokkói, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Pénteken Bács-Kiskun vármegyében, 1 esetben összesen 1, Csongrád-Csanád vármegyében, 6 esetben 200 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Hegyeshalom külterületén M15-ös számú főúton pénteken 7 óra 20 perckor, az osztrák-magyar mélységi ellenőrzésben résztvevő járőrök ellenőrzés alá vontak egy lengyel honosságú személygépkocsit és annak litván állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban 7, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában