Vádemelés

2023.06.14. 08:16

Halálos balesetet okozott az ittas motoros Bácsborsódon

A Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt vádat emelt egy segédmotort vezető férfival szemben, aki balra kanyarodása során, ittassága miatt nem adott elsőbbséget a szemből érkező motorosnak. A baleset következtében a vétlen sofőr a helyszínen életét vesztette.

Baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint az elkövető 2021. április 26. napján a délutáni órákban ittasan vezette a segédmotorkerékpárját Bácsborsódon. A vádlott egy balra kanyarodás során, ittassága miatt nem adott elsőbbséget a szemből – mintegy 46-52 kilométer/órás sebességgel – érkező és egyenesen haladó másik motorosnak.

A sértett, hogy a balesetet elkerülje, fékezett, emiatt azonban a motorkerékpárja felett elveszítette az uralmat, a motorról leesett és az úttestre zuhant, a továbbcsúszó motorja pedig összeütközött a másikkal.

A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházi ellátása ellenére, egy héten belül meghalt. 

A balesetben érintett motorok
Forrás: ugyeszseg.hu

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a KRESZ szabályt, amely szerint járművet az vezethet, akinek nincs a szervezetében alkohol, illetve azt is, hogy a balra bekanyarodó járművet vezető személynek elsőbbséget kell adni a szemből érkező és egyenesen továbbhaladó jármű részére.

Az ütközés következtében keletkezett sérülések a motoron
Forrás: ugyeszseg.hu

Az ügyészség a férfit halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában