Juhász István

2023.06.19. 13:25

Az egykori bajai cégvezető megnyerte a pert

Megnyerte a pert, pereket Juhász István, a Bajai Kommunális Kft. egykori igazgatója, aki becsületsértésért jelentette fel a Sikeres Bajáért Egyesület egyik megválasztott képviselőjét.

Márton Anna

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az ügy több évig tartott, jogerős ítélet a közelmúltban született. Mint azt Juhász István nyilatkozta a 2019-es önkormányzati választások előtt és után is a Bajai Kommunális Kft vezetője volt. A munkáját, munkatársaival együtt – szerinte és mások szerint is – becsülettel és tisztességgel végezte. Ennek ellenére a munkakörére pályázatot írtak ki, melyre vele együtt hat jelentkező volt. Személyes elbeszélgetés, meghallgatás történt, ahol kérdésekre kellett válaszolnia. 

– Majd a polgármester asszony kérte a jelenlevő képviselőket, írásban adják le a véleményüket, melyet az önkormányzat honlapján teszik elérhetővé. Ebben az írásban jelent meg D.G. képviselő írása is, mely rám nézve és családomra sértő, becstelen és valótlan dolgokat állít. Ezért jogi képviseletet kértem. Az ügyvédem javaslatára a képviselő asszonyt becsületsértésért feljelentettem – fogalmazott Juhász István.

A Bajai Járásbíróság első fokon becsületsértés vétség bűntett, 18 hónap próbára bocsájtás és 58 ezer forint pénzbírságot ítélt. 

Az alperes fellebbezett enyhítésért. A Kecskeméti Törvényszék az elsőfokú ítéletet megváltoztatta. Szigorította, rágalmazás vétségének minősítette, valamint helyben hagyta a 18 hónap próbára bocsájtást és a pénzbírságot.

Az ügyvéd javaslatára polgári perben sérelemdíj megfizetését kérte a felperes . A Kecskeméti Törvényszék első fokon 300 ezer forint sérelemdíjat, illetve 53 600 forint részperköltséget, és 42 100 forint eljárási illetéket állapított meg. Ebben az esetben, Juhász István fellebbezett szigorításért. 

A Szegedi Ítélőtábla megváltoztatta az első ítéletet. Szigorította, 500 ezer forint sérelemdíjat, 150 ezer forint eljárási költséget, illetve 130 ezer forint illeték megfizetésére kötelezte az alperest. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában