Vádemelés

2023.04.16. 19:28

Szerelmet ígérve csalt ki pénzt a nagykőrösi férfitől

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki szerelmet ígért a nála több mint negyven évvel idősebb férfinak, de valójában csak a pénzét akarta megszerezni. A vádirat szerint a harminc év alatti nő egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg a hetven év feletti nagykőrösi férfival 2018 szeptemberében. Ezután hosszabb időn át rendszeresen váltottak üzenetet és telefonon is sokat beszéltek. A nő nem a valódi nevén mutatkozott be, és egy kitalált történettel próbált együttérzést kelteni a sértettben. Állítása szerint éppen válófélben van és szeretné közös házukat megváltani, mert a férje addig nem hajlandó elválni.

Mihályka Gyula

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A nő nagyon kedves volt a sértettel, megígérte azt is, hogyha sikerül elválnia, akkor a sértetthez költözik Nagykőrösre. Még egy személyes találkozóra is meghívta a férfit magához, szarvasi lakóhelyére tavaly szeptemberben. A sértett idős úr bízott abban, hogy az állítólagos válás után szerelmi kapcsolat alakulhat ki közte és a nő között.

A vádlott az első személyes találkozó után 500 ezer forintot kért és kapott a sértettől azért, hogy a férjét kifizesse. Azt állította, hogy a ház eladása után azt visszafizeti a sértettnek. Ezután egy-két héten belül ugyanezzel az indokkal a nőnek további 500 ezer forintot sikerült kicsalnia a sértettől.
Eközben a beszélgetéseik során folyamatosan azzal hitegette a férfit, hogy hozzá fog költözni. A második összeg kézhezvétele után pár nappal a nő megpróbált még 300 ezer forintot kérni a sértettől. Ekkor a férfi rádöbbent, hogy csak kihasználták az érzéseit, és azt már nem adta át a nőnek.
A vádlottnak nem állt szándékában szerelmi kapcsolatot kialakítani az idős férfival, ahogy a pénzt sem akarta visszafizetni. Az átvett egymillió forintot a nő a valódi élettársával felélte.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség az ügyben a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában