Védelem

2023.03.26. 10:31

Több mint 180 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök, Bács-Kiskunban is akadt dolguk

A szolgálatot teljesítő rendőrök szombaton a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 181 határsértőt tartóztattak fel és 196 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 8 esetben összesen 173 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén – írja a police.hu. Pest vármegyében 6, Vas vármegyében további 2 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 8 esetben összesen 195 főt, Bács-Kiskun vármegyében 1 esetben 1 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!