Kék hírek

2023.03.24. 12:05

Idős asszony pénztárcáját próbálta ellopni, ma már börtönbüntetését tölti a halasi férfi

A Kiskunhalasi Járásbíróság 6 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 22 éves kiskunhalasi férfit, akivel szemben rablás, testi sértés, lopás és kábítószer birtoklás miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A férfi 2021. augusztus 6-án egy baráti összejövetelen, erősen ittas állapotban egy vasvilla nyelével fejen ütötte egy ismerősét, aki 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett – írja az ügyészség.

A férfi 2021. augusztus 10-én egy élelmiszerbolt előtt kéregetett, amikor észrevett egy idős nőt, aki a szomszédjával beszélgetett.  Az asszony mögé lépett és megpróbálta kirántani a pénztárcáját a kezéből, amitől a nő hanyatt esett, de a pénztárcát nem engedte el. Az idős asszony ismerőse rákiabált a férfire, aki azonnal elmenekült.

Még ezen a napon a férfi egy tégladarabbal betörte egy autó ablaküvegét, majd a kormány alatti borítást széttörte, a vezetékeket elszaggatta és a gyújtáskapcsolóba idegen kulcsot helyezett, de az autót nem tudta elindítani. A rádiót viszont kiszakította a helyéről és magával vitte.

A férfi pontosan meg nem határozható időpontban kábítószert fogyasztott, amit a 2021. augusztus 10. napján vett vizeletmintából mutattak ki.

Az ítélet jogerős, a férfi megkezdte büntetése letöltését.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában