Kék hírek

2023.03.10. 14:11

A közbiztonságról is beszélgettek a kapitánnyal a majsai piactéren – galériával

A helyi piacra látogatott Kiskunhalas rendőrkapitánya, hogy kötetlenül beszélgethessen a lakosság.

Tapodi Kálmán

A piacon fogadták a lakosság észrevételeit

Fotó: Tapodi Kálmán

Pénteken a majsai piacon folytatódott a „Kapitány a téren” sorozat, melynek során dr. Bátori Gábor megbízott halasi rendőrkapitánnyal találkozhattak a polgárok. Az alezredest a rendhagyó fórumra elkísérte Patkós Zsolt, a város polgármestere és G. Kovács Gábor alezredes, a majsai rendőrőrs parancsnoka. A közvetlen lehetőséggel sokan éltek és mondták el a véleményüket a közbiztonságról, de a városvezetésnek is tettek javaslatokat a közlekedési anomáliák megoldására.

– Úttörő jelleggel már Kiskunhalason is szerveztünk hasonló találkozót, aminek a lényege, hogy a település vezetőjével közösen megkeressük a lakosságot és megkérdezzük őket arról is, hogy milyennek ítélik a közbiztonság helyzetét. Sokan megállítottak bennünket ezen a forgalmas helyszínen és elmondták az észrevételeiket. Megnyugtató volt, hogy minket megállító lakosság nagyobbik része arról számolt be, hogy alapvetően biztonságban érzik magukat a településen. Hallottunk olyan véleményeket is, amelyek egy-egy problémás útszakaszra, közlekedési anomáliára világítottak rá. Sőt, bűnügyi felderítéshez kapcsolódó információkat is tudomásunkra hoztak – összegezett dr. Bátori Gábor alezredes, aki úgy vélekedett, hogy a „Kapitány a téren” projekt elérte a célját Majsán is. – A lakossági kapcsolatunk közvetlenebbé válásával mi tudunk visszacsatolást adni az embereknek, ők pedig tudnak nekünk információkat adni, hogy a közbiztonság színvonalát minél magasabb színvonalon tudjuk biztosítani a majsai járásban is – tette hozzá a megbízott halasi kapitány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában