Határvadász

2023.02.15. 08:02

Kelebián tartóztatott fel illegális migránsokat a rendőrség

A szolgálatot teljesítő rendőrök kedden 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 65 határsértőt tartóztattak fel és 72 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Bács-Kiskunban 1 esetben 4 határsértőt tartóztattak fel Kelebia közigazgatási területén – írja a police.hu.    

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 4 esetben összesen 54 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom közigazgatási területén.    

Győr-Moson-Sopron vármegyében 6, Veszprém vármegyében 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, iraki, marokkói, pakisztáni és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében 1 esetben 3, Csongrád-Csanád vármegyében 3 esetben 69 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján Balatonlelle közigazgatási területén, az M7 autópályán kedden 11 óra 35 perckor az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személygépkocsit, melyet egy litván álampolgárságú férfi vezetett. A gépkocsiban 5, magukat bangladesi állampolgárnak valló férfi utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Debreceni Osztályának jelzése alapján Bőny település külterületén, az M1 autópályán kedden 14 óra 42 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy francia honosságú személygépkocsit, amit egy román állampolgár vezetett. 

A gépkocsivezető a járműből kiugrott azt hátrahagyva a helyszínről elmenekült azonban 15 óra körüli időben elfogásra került. 

A hátrahagyott gépkocsiban 6, magát afgán állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 5 és embercsempészés miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában