Határvadász

2023.02.26. 07:42

Kecskeméten és Kisszálláson illegális migránsokat tartóztattak fel a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök szombaton 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 128 határsértőt tartóztattak fel és 123 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Bács-Kiskunban a járőrök 2 esetben 11 határsértőt tartóztattak fel Kecskeméten és Kisszállás közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 7 esetben összesen 115 határsértőt tartóztattak fel Makón és  Ásotthalom közigazgatási területén.

Budapesten 2 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, szomáliai, pakisztáni, tunéziai, bangladesi, vietnámi és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében egy esetben 3 főt, Csongrád-Csanád vármegyében 4 esetben összesen 120 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 3, tiltott határátlépés miatt 6, közokirat-hamisítás miatt egy személy ellen indult büntetőeljárás.

A rendőrök szombaton 19 óra 40 perckor Ásotthalom közigazgatási területén ellenőriztek egy lengyel honosságú gépkocsit és annak ukrán állampolgárságú vezetőjét. Az autóban a sofőrön kívül 6 fő, magukat szír és 4 fő, magukat tunéziai állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A rendőrök szombaton 22 óra 35 perckor Makón ellenőriztek egy cseh honosságú gépkocsit és annak vietnámi állampolgárságú vezetőjét. Az autóban a sofőrön kívül 8 fő, magukat vietnámi állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában