Kék hírek

2023.02.20. 09:26

Hasznos előadásokkal bővítették a tudásukat az iskolarendőrök Bács-Kiskunban

A napokban hetedik alkalommal rendezték meg Bács-Kiskunban a Iskolarendőr Konferenciát, ahol több mind száz iskolarendőr jelent meg.

baon.hu

Az iskolarendőrök hasznos és a munkájukat segítő ismereteket sajátíthattak el

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság hetedik alkalommal megrendezte az Iskolarendőr Konferencia nevet viselő továbbképzését. A rendezvényt dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány nyitotta meg. Az eseményen a vármegye 125 iskolarendőre vett részt, akik hasznos és a munkájukat segítő ismereteket sajátíthattak el. – közölte a rendőrség.

Először az erőszakmentes kommunikációról hallhattak előadást, amelyet Némethné Herczeg Helga rendészeti alkalmazott „Ablakok vagy falak” címmel. Őt Pintér József rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője követte a „Lássál, halljál és látszódj!” című balesetmegelőzési előadásával. Majd Vad Róbert rendőr őrnagy, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának kiemelt főelőadója ismertette a „KEVE – Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra!” elnevezésű, újonnan bevezetett általános iskolai közlekedési oktató programot. A délután folyamán Gubinyi Attila rendőr alezredes beszélt az iskolaőrök szerepéről és a velük való együttműködésről. Majd Szabó Attila, az Argos Állatvédelmi Egyesület vezetője mutatta be a gyermekek számára kifejlesztett állatvédelmi programját. Végül dr. Krasznay Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információbiztonsági Kutatóközpontjának adjunktusa az internet-biztonságról tartott előadást.

Az eseményt dr. Vaslóczki Ferenc rendőr alezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes zárta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában