Kecskemét

2023.01.27. 09:03

Több mint egymillió forint értékeben loptak társasházi tárolókból, garázsokból és autókból

Négy férfival és egy nővel szemben emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség, 22 lopás miatt kell felelniük.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a két legfiatalabb férfi – az ügy első és másodrendű vádlottjai – 2021 februárjától 2021 októberéig – amíg őrizetbe nem vették őket – együtt összesen 17 lopást követtek el Kecskeméten. 2021 szeptemberében egy-egy alkalomkor besegített nekik egyik férfi, illetve a nő is, az ügy harmad- és negyedrendű vádlottja is, akik közül a női vádlott öt, míg a férfi két lépcsőházi tároló feltörésében vett részt.

Mint írják, az ötödik embert egy autó és egy garázs feltörésre vitte magával a legfiatalabb férfi, ám a garázs feltörése közben megzavarták őket, míg az autó ajtaját nem tudták kifeszíteni, így mindössze egy hűtőráccsal térhettek haza. Ezen felül a legfiatalabb férfi még egyedül is feltört három autót.

Hangszórókat és magnókat emeltek az autókból
Forrás: ugyeszseg.hu

A vádlottak a feltört lépcsőházi tárolókból és garázsokból kerékpárokat, hifiberendezést, sarokcsiszolót és még egy komplett horgászfelszerelést is elloptak, míg az autókból leginkább magnókat, hangszórókat emeltek el. A 22 lopásból összesen több mint 1 millió 250 ezer forintnyi holmit loptak el, amelyből a rendőrök közel 250 ezer forint értékű tárgyakat tudtak visszaszerezni. 

Az ügyészség a két legfiatalabb vádlottat 9 rendbeli lopással és 8, illetve 13 rendbeli lopással, a női vádlottat 5 lopás bűntettével, a negyedrendű vádlottat 2 rendbeli lopás bűntettével, míg az ötödrendű vádlottat 2 lopással vádolja. A két legfiatalabb vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés, míg a másik három vádlottal szemben közérdekű munka és elzárás büntetés kiszabását indítványozza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában