Határvédelem

2023.01.19. 11:15

Kilenc határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskunban

A szolgálatot teljesítő rendőrök szerdán 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 247 határsértőt tartóztattak fel és 67 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Illusztráció

Forrás: police.hu

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 4 esetben összesen 9 határsértőt tartóztattak fel Gara, Hercegszántó-Hóduna, Kelebia és Lajosmizse közigazgatási területén – számolt be a police.hu.

Budapest belterületén a rendőrök 1 esetben összesen 2 határsértőt tartóztattak fel.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 10 esetben összesen 204 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Öttömös, Röszke és Szeged közigazgatási területén.

Fejér vármegyében a járőrök 1 esetben összesen 1 határsértőt tartóztattak fel Dunaújváros közigazgatási területén.

Győr-Moson Sopron vármegyében a járőrök 1 esetben összesen 5 határsértőt tartóztattak fel Nagycenk közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom vármegyében a járőrök 2 esetben összesen 4 határsértőt tartóztattak fel Kocs és Komárom közigazgatási területén.

Nógrád vármegyében a járőrök 1 esetben összesen 16 határsértőt tartóztattak fel Szécsény közigazgatási területén.

Pest vármegyében a járőrök 1 esetben összesen 6 határsértőt tartóztattak fel Inárcs közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, koszovói, marokkói, palesztin, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében 4 esetben a rendőrök 67 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 7 ember ellen indult büntetőeljárás.

Öttömös külterületén szerdán 01 óra 10 perckor az egyenruhások ellenőriztek egy román honosságú személyautót, amelyet egy román állampolgár vezetett.  A személyautóban 8, magukat marokkói állampolgárnak valló külföldi utazott.

Kocs külterületén szerdán 01 óra 50 perckor az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy magyar személyautót. A sofőr azonban a rendőri ellenőrzést észlelve megállt, kiszállt és elszaladt a helyszínről. A személyautóból 6 fő az intézkedést megelőzően kiugrott és elszaladt.  A gépkocsiban 1, magát marokkói állampolgárnak valló külföldi tartózkodott, aki okmánnyal nem rendelkezett, ezért őt feltartóztatták. Az embercsempészt és a többi utast a rendőrök keresik.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján Lajosmizse közigazgatási területén, az M5 autópályán szerdán 12 óra 10 perckor a járőrök ellenőriztek egy német személyautót, amelyet egy szír állampolgár vezetett. A járműben 2 szír állampolgárságú férfi tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján Szécsény közigazgatási területén, lakott területen szerdán 11 óra 10 perckor a járőrök ellenőriztek egy magyar kisteherautót, amelyet egy ukrán állampolgár vezetett. A kisteherautó rakterében 16 szír állampolgárságú férfi utazott.

Kelebia külterületén, lakott területen kívül, az 55-ös számú főúton szerdán 16.15 órakor Kelebia HRK járőrei ellenőriztek egy ukrán állampolgárságú férfit, egy cseh honosságú személygépkocsi vezetőjeként. Az autóban utazott további 1 fő ukrán, valamint 6 fő török állampolgár.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján Inárcs külterületén, az M5 autópályán szerdán 20 óra 55 perckor a járőrök ellenőriztek egy magyar személyautót. A gépkocsiban 6 fő afgán (férfi) állampolgár tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában