Illegális határátlépés

2023.01.20. 10:16

Harminchat határsértőt kellett feltartóztatnia a rendőröknek Bács-Kiskunban

A szolgálatot teljesítő rendőrök csütörtökön 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 182 határsértőt tartóztattak fel és 114 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Illusztráció

Forrás: police.hu

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 4 esetben összesen 36 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Kiskunmajsa és Zsana közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 10 esetben összesen 140 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén.

Fejér vármegyében a járőrök 1 esetben összesen 1 határsértőt tartóztattak fel Dunaújváros közigazgatási területén.

Győr-Moson Sopron vármegyében a járőrök 1 esetben összesen 1 határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom vármegyében a járőrök 2 esetben összesen 4 határsértőt tartóztattak fel Kocs és Komárom közigazgatási területén.

Pest vármegyében a járőrök 1 esetben összesen 2 határsértőt tartóztattak fel Szigetszentmiklós közigazgatási területén.

Zala vármegyében a járőrök 1 esetben összesen 3 határsértőt tartóztattak fel Keszthely közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, pakisztáni és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében 4 esetben a rendőrök 94 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében 3 esetben a rendőrök 20 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

Ásotthalom külterületén, az 55-ös számú főúton csütörtökön 01 óra 15 perckor az egyenruhások ellenőriztek egy osztrák honosságú személyautót, amelyet egy román állampolgár vezetett, valamint az autóban egy román állampolgár utasként tartózkodott. A személyautóban 7, magukat marokkói állampolgárnak valló külföldi utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján Kiskunmajsa külterületén az 5402. számú úton csütörtökön 04 óra 20 perckor az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy osztrák honosságú személyautót. A sofőr azonban a rendőri ellenőrzést észlelve megállt, kiszállt és elszaladt a helyszínről. A gépkocsiban 3, magát marokkói állampolgárnak valló külföldi tartózkodott, akik okmánnyal nem rendelkeztek, ezért őket feltartóztatták. Az embercsempészt a rendőrök keresik.

Zsana külterületén, az 5408. számú úton csütörtökön 22 óra 05 perckor az egyenruhások ellenőriztek egy lengyel honosságú személyautót, amelyet egy lengyel állampolgár vezetett.  A személyautóban 10, magukat szír állampolgárnak valló külföldi utazott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában