Verseny

2022.12.15. 09:18

Nagy sikerrel zárult a bűnmegelőzési vetélkedő Kiskunfélegyházán

Bűnmegelőzési vetélkedőt szerveztek Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc Művelődési Központban. A versenyen középiskolások mérhették össze tudásukat.

baon.hu

Sikeresen szerepeltek a diákok versenyen

Forrás: police.hu

Bűnmegelőzési vetélkedőt szervezett a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a napokban a Móra Ferenc Művelődési Központban, ami az országszerte ismert „Krimit tud” nevet kapta. Ezen a versenyen helyi középiskolások indulhattak csapatokkal, ám a fiataloknak a megmérettetés előtt, fel kellett, hogy készüljenek a megadott bűnmegelőzési témákból – közölte a rendőrség.

A versenyt a televízióból jól ismert Beugró, szituációs színházi játékokon alapuló televíziós műsor ihlette, ahol különböző improvizációs játékokon mérkőzhettek meg egymással a fiatalok. A diákok felkészülten érkeztek és a megadott témákban is jeleskedtek. Két szakközépiskola, a Móra Ferenc Gimnázium és Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum csapata is az első helyezést ért el.

A rendezvény célja, hogy szituációs játékokon keresztül hívják fel a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, mint például a kábítószer, a különféle drogok, a bullying és az internet használat buktatói.

A díjazottaknak oklevelet kaptak, amelyet Timafalvi László rendőr ezredes, a Kiskunfélegyházi Kapitányság vezetője és Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatónője adta át. A rendezvényt dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy és Almási Emerencia – a Móra Ferenc Művelődési Központ munkatársa – vezette és moderálta – derül ki a közleményből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában