Katasztrófavédelem

2022.11.06. 16:16

Tragédia: egy ember meghalt a garai lakástűzben

Vasárnap kora délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Garán füstöl egy épület, amelyben egy magatehetetlen ember is tartózkodik – tájékoztatott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Két járművel tíz tűzoltó vonult a Kossuth Lajos utcai sorházhoz. A tűzoltók az egyik lakásban egy korábbi tűz még parázsló nyomait és egy holttestet találták. A tűzeset áldozata nagy valószínűséggel füstmérgezést szenvedett – tudtuk meg Mukics Dániel tűzoltó alezredestől, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjétől. A lakás egyik huszonnégy négyzetméteres szobájában korábban az ágy, ágynemű és ruhák égtek. Az izzó részeket a tűzoltók eloltották.

Nem zárható ki, hogy a tüzet ágyban dohányzás okozta, azonban a keletkezési körülményeket tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

A lakástüzek többségénél nem a tűz okoz sérülést, hanem a felszabaduló füst vezet füstmérgezéshez, rosszabb esetben halálhoz. Mindez megelőzhető, ha füstérzékelőt helyezünk el a lakásban. Az eszköz 85 decibeles hangerővel jelzi a tüzet annak kezdeti szakaszában, amikor még könnyen meg lehet fékezni, vagy a tűzoltókat hívni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában