1956

2022.10.24. 18:05

Ünnepi állománygyűlést tartott a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanhatodik, valamint a köztársaság kikiáltásának harmincharmadik évfordulója alkalmából a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepi állománygyűlést tartott.

baon.hu

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Szepesvári Zoltán tűzoltó alezredesnek, a bajai katasztrófavédelmi kirendeltség kiemelt főelőadójának.

Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

A Himnuszt követően Takács Eszter tűzoltó hadnagy, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztály előadója mondott ünnepi beszédet – írja a bacs.katasztrofavedelem.hu.

„1956 október 23-a, több kell legyen, mint egy fejezet a történelemkönyvben, vagy egy piros betűs ünnep, hiszen nemzeti ünnep csak az lehet, amelyet a nemzet a szívébe fogad, amely része a nemzet emlékezetének.” – fogalmazott beszédében a hadnagy. Felelevenítette az 1956-os eseményeket, és betekintést engedett a forradalom és szabadságharc előzményeibe, kiemelve a magyar ifjúság szerepvállalását. „A magyar nemzet túlélte. Mindig élni fog bennünk, de továbbléptünk, hiszen az élet megy tovább, de múltat, nemzetünk áldozatait nem felejtjük.” – zárta beszédét Takács Eszter.

Nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Szepesvári Zoltán tűzoltó alezredesnek, a bajai katasztrófavédelmi kirendeltség kiemelt főelőadójának.

Szepesvári Zoltán tűzoltó alezredes 1998 februárjában került a Bajai Tűzoltóság állományába, tűzmegelőzés osztály főelőadói beosztásba. Az elmúlt 24 évben Baja város illetékességi területén az összes nagyberuházás tűzvédelmi vonatkozású hatósági ügyintézésében részt vett, kiváló együttműködést alakított ki a gazdálkodó és társadalmi szervezetekkel, mely nagymértékben hozzájárul eredményes munkájához. Az ügyeket nagy szigorúsággal, következetességgel intézi, az ügyfelek megbecsülése mellett. Munkája során mindig szem előtt tartja, hogy a létesülő épületek a lehető legbiztonságosabbak legyenek. Munkavégzését az alaposság, a gyorsaság és a mindenre kiterjedő figyelem jellemzi. Kiemelkedő hivatástudattal, széles körű tárgyi tudással és szakmai tapasztalattal rendelkezik. A hatósági osztály működésében, szakmai fejlődésében aktív szerepet vállal, munkatempója és feladatvállalása példa értékű az állomány számára. A fiatal munkatársak szakmai fejlesztését segíti és figyelemmel kíséri munkavégzésüket. Számos alkalommal látott el mentori feladatokat, mely során megbízható, jól képzett munkatársak kerültek ki a keze alól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában