Kék hírek

2022.10.03. 12:48

Több mint száz gyorshajtót fogtak a Bács-Kiskun megyei rendőrök

Szeptember utolsó napján a Bács-Kiskun megyei rendőrök egy komplex közlekedésrendészeti akciót tartottak.

Baon.hu

Fotós: police.hu

Az akcióban megyeszerte összesen 175 gyorshajtót rögzítettek, közülük 42 alkalommal közigazgatási bírságot és 25-ször helyszíni bírságot szabtak ki sebességtúllépés miatt. Nyolcan nem használtak biztonsági övet, míg egy gépjárművezető úgy közlekedett, hogy nem volt jogosítványa. Ezeken felül egy sofőr elsőbbség meg nem adás miatt kapott helyszíni bírságot – írja a police.hu.

Az akció során egy taxis – 50 kilométer/órát átlépve – 116 kilométer/órával száguldozott.

A baleseti statisztikák szerint a közlekedési balesetek legfőbb oka a gyorshajtás.

Sebesség túllépése esetén a többszörösére nő a féktávolság, a járművezetőnek sokkal kevesebb ideje marad egy veszélyhelyzetben a jó döntés meghozatalára, hiszen ilyenkor jelentősen megnövekszik a reakcióidő alatt megtett út is!

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, a közlekedés szabályinak megsértése súlyos, és visszafordíthatatlan következményekkel járhat! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák.

… hogy mindenki hazaérjen!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában