Illegális bevándorlás

2022.10.24. 09:31

Kilenc településen intézkedtek a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap összesen 481 határsértőt tartóztattak fel és 875 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

A határvadászok meghatározott helyszínen meghatározott feladatrendszerrel végzik majd a munkájukat

Fotó: MW-archív

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 16 esetben összesen 44 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Bátmonostor, Dunafalva, Hóduna, Homorúd, Kelebia, Kiskunfélegyháza, Nagybaracska és Petőfiszállás közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 27 esetben összesen 381 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged, Szeged-Gyálarét és Újszentiván közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 3 esetben összesen 16 határsértőt tartóztattak fel a győri vasútállomás területén.

A rendőrök Budapesten 7, Komáromban 2, Neszmélyen 3, Letkésen 2, Répcelakon 26 határsértőt tartóztattak fel.  

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, algíri, indiai, iraki, koszovói, marokkói, mongol, pakisztáni, palesztin, surinamei, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 1 esetben, Csongrád-Csanád megyében 28 esetben a rendőrök összesen 875 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában