Galériával

2022.10.29. 20:04

Futással és kerékpározással hívták fel a figyelmet a láthatóságra Félegyházán

Mintegy kétszáz futó és kerékpáros vett részt szombaton a Látni és látszani országos kampány keretében első alkalommal megrendezett Legyél fény az éjszakában! elnevezésű közlekedésbiztonsági rendezvényen Kiskunfélegyházán.

Vajda Piroska

A résztvevőknek 3,5 kilométeres távot kellett lefutni vagy kerékpárral megtenni

Fotó: Vajda Piroska

A figyelemfelhívó közösségi futás és kerékpározás ötlete Fekete-Setény Tamara rendőr zászlós, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadójában fogalmazódott meg. Mint mondta, amatőr futóként ő is gyakran este, sötétben indult útnak, ezért tapasztaltból tudja, mennyire veszélyes, ha a sportólók vagy kerékpárosok nincsenek kellően kivilágítva. Most, amikor már korán sötétedik még nagyobb veszélyben vannak az utakon lévők. Ezért is indította el a Legyél fény az éjszakában! kezdeményezést, amelyet a Kiskunfélegyházi Balesetmegelőzési Bizottság, a rendőrkapitányság és az önkormányzat is támogatott. 

A résztvevőknek 3,5 kilométeres távot kellett lefutni vagy kerékpárral megtenni minél jobban kivilágítva. A jó hangulatú esemény résztvevői láthatósági ajándékcsomagot kaptak a Balesetmegelőzési bizottság jóvoltából. 

Ugyanakkor azt is büszkén elmondhatják, hogy közreműködésükkel sikeresen megvalósult az első Legyél fény az éjszakában! kampány, melynek köszönhetően remélhetőleg még kevesebb baleset történik Félegyházán.    

Timafalvi László a kiskunfélegyházi rendőrkapitány a résztvevőket köszöntve elmondta, Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén október 17. és december 4. között rendezi meg „Látni és látszani 2022” kampányát, amellyel szeretnék felhívni a figyelmet az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra. Ebben az időszakban a sofőrök felelőssége, hogy felkészítésék járművüket megváltozott út- és fényviszonyokra. 

Mivel az őszi-téli időszakban jelentősen romlanak a látási viszonyok, ezért a kerékpárosoknak és gyalogosoknak is különösen fontos, hogy odafigyeljenek arra, hogy jól láthatóak legyenek – hangsúlyozta a rendőrkapitány. Az is elhangzott, hogy több éves szünet után a napokban alakult újra Kiskunfélegyházán a balesetmegelőzési bizottság, amelynek tagjai között a rendőrség és az önkormányzat mellett több helyi vállalkozó és autósiskola is képviselteti magát, hogy közösen dolgoznak a jövőben a város közlekedésbiztonságáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában