Kék hírek

2022.09.12. 15:34

Kilenc ittas sofőrt és két jogosítvány nélkül vezetőt is kiszűrtek a rendőrök Kecskeméten

Három szakterület rendőrei tartottak akciót Kecskeméten az elmúlt hétvégén.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai múlt hétvégén, Kecskeméten egy komplex akciót tartottak. Az ellenőrzés elsősorban a szórakozóhelyek környékén, valamint a nagyobb üzletek parkolóiban valósult meg, és az elsődleges cél az ittas járművezetők és a kábítószer hatása alatt állók kiszűrése volt – közölte a rendőrség.

Az akcióban a közrendvédelmi, közlekedésrendészeti, bűnügyi állományon felül a megyei forgalomellenőrző alosztály munkatársai is részt vettek.

Mint írják, az ellenőrzések során összesen 336-szor használták az alkoholszondákat. Kilenc sofőr esetében pozitív értéket mutatott az eszköz. Ezen felül két engedély nélkül vezető sofőrrel, négy biztonsági övet nem használó személlyel, valamint egy piros lámpán áthajtó gépjárművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök. 16 sofőrrel szemben egyéb közlekedésrendészeti szabálysértés miatt indult eljárás. Egy autót hatósági műszaki vizsgára rendelték be.

Az akciókat a kecskeméti rendőrök folytatni fogják a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában