Galériával

2022.09.01. 12:10

Elkezdődött egy újabb tanév: rendőrök vigyázzák a diákok biztonságát a kecskeméti zebrákon

A Bács-Kiskun megyei rendőrség kiemelt figyelmet fordít a gyermekek védelmére, ezért már évek óta folytatja tradicionális tanévkezdeti kampányát. Csütörtökön, a tanév első napján a zebránál figyeltek, hogy mindenki biztonságosan átkeljen az úttesten.

Horváth Péter

A reggeli és a délutáni órákban a megyei rendőr-főkapitányság rendőrei csütörtöktől kezdve egész hónapban jelen vannak a forgalmasabb gyalogos átkelőhelyeknél.

Fotó: Bús Csaba

– A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság hosszú évek óta szeptember hónapban folytatja tradicionális tanévkezdeti kampányát. Az Arany János Általános Iskolában csütörtök reggel megrendezett megyei sajtónyilvános tanévnyitón a rendőrök köszöntötték a diákokat és a biztonságos közlekedéshez kapcsolódó ajándékokat adtak az első osztályos tanulók részére. Ezen felül immár hagyomány, hogy a zebráknál is segítik a rendőrök a biztonságos közlekedést – mondta el Dabis Krisztina őrmester, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, hangsúlyozva, hogy szeptember 1-től hirtelen megnő a forgalom az oktatási intézmények közelében, ami veszéllyel járhat a gyermekekre nézve. Mivel a rendőrség kiemelt feladatának tekinti  a gyermekek védelmét, a reggeli és a délutáni órákban a megyei rendőr-főkapitányság rendőrei csütörtöktől kezdve egész hónapban jelen vannak a forgalmasabb gyalogos átkelőhelyeknél, és a polgárőrökkel, valamint a Kecskeméti Városrendészet munkatársaival közösen biztosítják a tanulók biztonságos átkelését. A szóvivő arra kéri a közlekedőket, hogy a sűrű forgalomra tekintettel időben induljanak el otthonról és fokozott óvatossággal, körültekintéssel közlekedjenek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában