Letartóztatták / Galériákkal

2022.08.25. 17:48

Döbbenetes, miket művelt a családjával az agresszív, halasi gyújtogató

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás és kapcsolati erőszak bűntette, valamint zaklatás vétsége miatt indítványozta a letartóztatását annak a helyi férfinak, aki hétfő éjszaka felgyújtotta Kiskunhalason a Dugonics utcai otthonukat, ahol a családjával éltek. Az ügyészség szerint a férfi több alkalommal életveszélyesen megfenyegette, bántalmazta az édesanyját és a saját élettársát. A Kiskunhalasi Járásbíróság csütörtök délután harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte. Információink szerint a kiskunhalasi Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat időközben kiemelte a családból a gyerekeket, akiket az édesanyjukkal együtt egy távoli, védett házban helyeztek el.

Pozsgai Ákos

Csütörtök délután a halasi bíróság döntött a gyújtogató férfi ügyében.

Fotó: Pozsgai Ákos

Döbbenetes részletekről számolt be az ügyészség, hogy mit művelt a családjával az agresszív gyújtogató férfi. Az ügyészség közlése szerint a gyanúsított az élettársával 2017 óta élt az édesanyja tulajdonában lévő ingatlan melléképületében. Az elkövető 2022 júliusától rendszeresen alkoholt és tudatmódosító szereket fogyasztott, amelyektől agresszívvá vált. Emiatt több alkalommal is megfenyegette az élettársát és az édesanyját, hogy felgyújtja a lakóhelyükként szolgáló házat. Egy alkalommal, hogy a fenyegetésének nyomatékot adjon, a melléképületben meggyújtotta az ágymatracot, majd a tüzet eloltotta. Emellett mindkét sértettet bántalmazta: az élettársát legalább háromszor megverte.

Végül csupán néhány nappal ezelőtt, augusztus 22-én, a gyanúsított egy téglát a kezében tartva, megfenyegette az édesanyját, hogy lecsapja, míg az élettársát azzal, hogy felgyújtja a házat. Közölte is vele, hogy a melléképületben már gyúlékony anyagot is szétlocsolt. Az elkövető a fenyegetését beváltotta, az otthonukat este 11 óra körül felgyújtotta. Az ingatlanban a gyanúsítotton kívül más nem tartózkodott. A melléképület a tűz következtében teljesen kiégett. Az ingatlanban hozzávetőlegesen négymillió forint kár keletkezett – írja az ügyészség.

A gyanúsítottat a kiskunhalasi rendőrök két órán belül elfogták és őrizetbe vették. Az ügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedést indítványozta vele szemben, hogy ne ismétlődhessenek meg a bűnesetek, hiszen eddig is folytatólagosan követte el tetteit. A Kiskunhalasi Járásbíróság helyt adva az ügyészi indítványnak, a gyújtogató férfit harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte.

Csütörtök délután a halasi bíróság épülete előtt várakoztak a gyújtogató hozzátartozói, akik elmondták, hogy a 38 éves férfi azóta lett agresszív a családjával, hogy elkezdett inni és rendszeresen kábítószert fogyasztott. A családtagok elmondták azt is, hogy a férfi élettársát, közös gyerekeit, egy hároméves kisfiút és egyéves húgát a családsegítők a történtek után kiemelték a családból és egy védett helyre vitték őket, ahol biztonságban lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában