Baleset

2022.07.18. 11:40

Tehervonattal ütközött egy személyautó Kiskunhalasnál

A belga rendszámú, török vendégmunkásokat szállító személygépkocsival a tilos jelzés ellenére hajtott be az átjáróba a sofőr.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Szabályosan működött a fénysorompó a baleset időpontjában, hétfő hajnalban, amikor a tilos jelzés ellenére nem állt meg a sofőr, hanem továbbhajtott a Majsai úti vasúti átjáróban. A Harkakötöny felől érkező tehervonat elsodorta a személyautót, szerencsére azonban a vasúti szerelvény és a gépkocsi is lassan haladt, így csak érintőlegesen ütköztek.

Helyszíni információink szerint a mozdony üzemanyagtankjának ütközött az autó, amit félre sodort az átjáróban. A balesethez a mentők és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók is kivonultak, szerencsére azonban a gépkocsiban utazó török házaspár nem sérült meg.

A helyszínelés és a műszaki mentés miatt azonban órákra zárva volt a Majsai úti vasúti átjáró, egy közeli földúton a Szegedi út felé tudták kikerülni a helyszínt a Kiskunmajsa felől érkező járművek. Erre az időre a vasúti közlekedés is szünetelt a Kiskunhalas és Harkakötöny közötti vonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában