Vádemelési javaslat

2022.07.17. 08:21

Lezárt akta: Bácsborsódon okozott halálos balesetet egy ittas férfi

A bajai rendőrök vádemelést javasolnak a segédmotoros férfi ellen.

baon.hu

A felvétel a balesetnél készült. Fotó: police.hu

Bácsborsód belterületén 2021. április 26-án este közúti közlekedési baleset történt. Egy 34 éves férfi segédmotoros kerékpárral haladt a Dózsa György úton, ahol egy, az út szélén kialakított várakozóhelyre, balra akart kanyarodni. A manőver során azonban nem adott elsőbbséget a szemből érkező, és egyenesen haladó motorkerékpáros részére, aki észlelte a szabálytalan manővert, és el akarta kerülni az ütközést. Ennek érdekében fékezett, amitől a motor felborult és az oldalán csúszott tovább, végül nekiütközött a segédmotornak – közölte a rendőrség.

A baleset során a motorkerékpárt vezető 49 éves férfi életveszélyesen megsérült, és néhány nappal később a kórházban meghalt.

Még a helyszínen kiderült, hogy a szabálytalan segédmotoros a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

Őt a Bajai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök intézkedtek a férfi vezetői engedélyének visszavonásáról.

Mint megtudtuk, a halálos baleset ügyében a nyomozás a napokban befejeződött. A közlekedésrendészeti munkatársak az iratokat vádemelési javaslattal adták át az illetékes ügyészség részére.

A felvétel a balesetnél készült. Fotó: police.hu

Vezetés előtt ne fogyassz alkoholt!

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában